Ledelse og Mental Trener Utdannelse PMT
​i 2020 både som online kurs og offline kurs
(​Maks 12 deltagere)
Bli med på 2020 kullet - oppstartsdatoer 24.4 / 6.5 / 9.5  2020

Hjernen er mye kraftigere enn enhver datamaskin, så hvorfor ikke installere et fullgodt operativsystem?
En investering i Livskompetanse. PMT-kurset gir deg nettopp dette:
* Få økt trygghet og ro, mestrings- og meningsfølelse.
* Snu livets kaos til orden, uflaks til flaks og problemer til muligheter.
* Forbedret måloppnåelsene – både privat og profesjonelt.
NY BOK kommer ut i 2020, blir en del av pensum på 4 bøker (inkludert)

Stein Kvalheim AS er resultatet av ​over 20 års erfaring med å veilede enkeltpersoner og grupper til suksess. Vårt kurs vil gi deg verktøyene til å forstå hvordan du best kan utnytte potensialet ditt, teknikkene til å faktisk gjøre det og miljøet til å vedlikeholde ferdighetene dine.
​En kompetanse uten å gjennomføre er ingen kompetanse.

Skal vi dømme etter tidligere kursdeltakeres tilbakemeldinger, har dette vært en investering for livet. Hvis du nå ble veldig nysgjerrig, oppfordrer jeg deg til å ta kontakt for å se om det er et kurs som passer til deg.
I tillegg til å virkelig åpne opp livsmulighetene ​du har, vil du også kunne sertifisere deg som PMT (Profesjonell/personlig Mental Trener). Dermed kan du rekke ut en lignende hånd til andre som den du får nå.
For det er faktisk bare én måte å finne ut hva dette dreier seg om – å oppleve det.

​Kurset vil kun kreve 2 fleksible dager i måneden, en arbeidsdag pr.mnd.
Alternativt 3 kvelder pr.mnd.

Vi tilbyr delbetaling på 2.300,- i måneden fordelt på 39 måneder (totalt 89.600,-).

Beskrivelser fra tidligere studenter.
"Jeg har mange år med ledererfaring, jeg har høyskoleutdanning og utdanning fra sjøkrigsskolen. Likevel var det først med leder-utdanningen til Stein Kvalheim at jeg fant virkemidler til å møte hver enkelt medarbeider med sine ulikheter - og bruke dette som utgangspunkt for å utvikle organisasjon og kultur."
– Jon Holst-Larsen, Daglig leder i RYDD OG VASK AS

"Som rekrutter har PMT-utdannelsen gitt meg et mye bedre fundament for å forstå samspillet mellom individer og hvordan skape resultater hos enkeltmennesker, grupper og organisasjoner"
- Morten Setsaas, Vizer

På alle ekspedisjonene mine til Mount Everest og flere av de høyeste fjellene i verden, lærte jeg mye om hva som skjer med mennesker under høyt stress. Det samme har jeg gjort under arbeidet med mange av bøkene jeg har skrevet, og som ofte har handlet om mennesker i krevende situasjoner her hjemme. Under PMT-utdanningen hos Stein Kvalheim falt mange nye brikker på plass. Jeg fikk en dypere forståelse av tidligere erfaringer. Det har jeg daglig stor nytte av, både som forfatter, foredragsholder og rådgiver – ja, til og med som fjellklatrer.
- Jon Gangdal, Forfatter

Hadde ikke sett for meg at det skulle være så overveldende og at det «til og med skulle fungere på meg». Bare fordi jeg har tatt PMT-sertifisering, har Oyatels eiere spart flere hundre tusen kroner allerede.
Thomas Brustad, Oyatel

Jeg har lært veldig mye om kommunikasjon på subtilt nivå. Jeg har utviklet en stor forståelse for hvordan vi skaper tanke- og handlingsmønstre basert på erfaringer, og kanskje mest interessant – hvordan vi kan manipulere disse for å skape mer nyttige mønstre. Lise Wessel, People Partner

Stein Kvalheim er Gudfaren av mental trening.                                                                                
Björn Bernhardsson, Nordic Jobs Worldwide

Les mer i magasinet Scan Magazine om hvordan du kan trene dine medarbeidere for bedre resultater.


Dette kurset passer for deg som:

PMT-kurset passer for deg som ønsker å skape klarhet i kommunikasjon, bedre dine relasjoner med mennesker rundt deg og realisere ønsket målsettinger / mestring i det private eller arbeid.

PMT - Din kompetanse, verktøy og trygghet for fremtiden - det er et stort behov for flere dyktige ledere, selgere og mentale trenere.
Ledelse, salg og organisasjonskompetanse som næringslivet trenger for å utvikle seg:
Kultur, felles retning, verdier, ledelse, motivasjon, lingvistikk, klarhet / krav, struktur og rutiner, funksjons-fokus, coach/mental trener, organisasjonspsykologi, tilhørighet , trygghet, mål som fungerer, terapeutisk kompetanse, konfliktløsning, teamarbeid, tilstandskontroll.

Hvorfor velge PMT-utdannelsen

PMT-utdannelsen har som et mål at du skal få trygghet om din kompetanse. I tillegg får du verktøyene og modellene som setter deg i stand til å gjennomføre prosjekter i praksis. Med en mental trener-utdannelse får du kompetansen til å aktivere, provosere, og motivere andre personer til handlinger som gir resultater.

Tenk deg at du kan bli den personen som bidrar til skape høyere effektivitet hos andre mennesker, bidra til bedre kommunikasjon og struktur i bedrifter, og hjelpe andre med å skape mål, mening, og fokus i deres liv. En PMT-sertifisering gjør deg i stand til dette på en etisk og profesjonell måte.

Ved endt utdannelse kan du ta din kunnskap videre enten ved å bli coach og mental trener selv, eller bruke det du har lært for å skape bedre resultater som en medarbeider, selger, leder, eller bedriftseier.​

Hei, mitt navn er Stein Kvalheim

Min interesse for mental trening startet i 1996 etter å ha sett en amerikansk ekspert holde et foredrag på en salgskonferanse i Tjøme. Jeg lærte meg at alle mennesker har et enormt potensiale, og at det finnes verktøy, modeller, metoder for å frigjøre dette potensialet. 

Med erfaring fra utenriksfart og fra ubåttjenesten i marinen, hadde jeg opplevd hvor ulikt mennesker oppfører seg i kriser og under press, jeg funderte mye på årsakene til at noen personer klappet sammen av redsel, men andre sto støtt.
Min teoretiske utdannelse fra Trondheim Maritime Høyskole ga meg paradoksalt nok en god forutsetning til å studere psykologi på høyt nivå ved systematisk gjennomgå teorier kontra pratisk fortståelse og bruk i det virkelig liv.

Jeg innså at våre tankesett påvirker måten vi kommuniserer og handler på, og at dette påvirket våre relasjoner, adferd og individuelle livsopplevelser

​Først praktiserte jeg i min egen bedrift som jeg bygget opp fra 1986, før jeg fra 1998 begynte å coache organisasjoner, idrettslag, og privatpersoner. Fra 2008 har jeg arbeidet helt og holdent som mental trener i Stein Kvalheim AS.​

"Jeg har lært systematisk tekning som løser opp i 'uløselige' utfordringer i mellommenneskelige relasjoner i både arbeid- og privatliv."

                 

I løpet av de siste årene har jeg gått fra å starte og selge mitt eget selskap, til å blant annet hjelpe fotballspillere, samarbeidet med et fotballag og hjulpet dem å klarte fra tredje til første divisjon. Fra 2006 til 2008 arbeidet jeg med fotballaget Stabæk. I denne perioden rykket de opp til tippeligaen og ble seriemestre i 2008.​

Jeg jobbet deretter med Ronny Deila. Fra 2009 arbeidet vi med å endre tankesettet til hver enkelt person i hele klubben, en ganske omfattende jobb. Resultatet var at Strømsgodset gikk fra å være et lag som ønsket å beholde sin plass i Eliteserien, til å vinne seriegull i 2013.

Både enkeltpersonen og organisasjonen vil ha store problemer med å få framgang uten å ha det klart for seg hvor man vil. Alle trenger klare mål, visjoner, og planer for å lykkes. Men dette i seg selv er ikke nok.

Under mine kurs underviser jeg at alle grupper består av enkeltindivider Fokuset må først og fremst være på å ivareta enkeltindividet.
For at en endring skal skje i en organisasjon, så må det enkelte mennesket oppleve å bli akseptert - sett, hørt og ​satt pris på. 

Suksessen jeg har opplevd skyldes ikke bare visjoner og klare målsettinger, men også hvert enkeltpersons kompetanse, behov og ståsted.
Når enkeltpersonen er med på å ta avgjørelser, ​​vil hun eller han bidra aktivt til å oppfylle organisasjonens mål.

Istedenfor å fokusere på negative tankemønstre skaper vi en mulighet til å endre oss selv og dem rundt oss. Istedenfor å skylde på andre, så kan vi ta ansvar selv. Vi ​mestrer og er trygg nok til å gå inn i ubehagelige situasjoner for å utvikle oss positivt.

Min drivkraft er nysgjerrighet og hjelpe enkeltmennesker og i og utenfor organisasjoner og utdanner mentale trenere, kjent som PMT – Professional Mental Trainer / Personlig Mental Trener, i mindre grupper.
​Denne livskompetansen bruker deltagerne til å bli ​mental trener selv eller i deres egen hverdag som selger, leder, eller eier.
Utvikling skjer gjennom å dele - den viktigste utveksling av kompetanse.

Henning Stien Naprapatlandslaget
”PMT-utdannelsen hos Stein Kvalheim har gjort meg til en mer målbevisst person, også som naprapat, og jeg ønsker å kombinere dette med mental trening”
Ståle Stokke Stokke Consult
”Som sparringspartner og coach for næringslivet har denne utdannelsen gitt meg et mye bedre fundament for å møte de utfordringene jeg står ovenfor”

Interessert i å bli en sertifisert mental trener? Ta en uforpliktende prat med meg hvis du ønsker å høre mer

Under denne utdannelsen vil du lære

 • Trinn 1: Betydningen for ditt eget og andre menneskers livsutvikling. Innføring i læring, strategier, økologi, NLP grunnbase. Innvirkninger fra psykologi, TFT, Gestalt. Kunnskap om retninger, betraktninger, erfaringer. Systemtenkning. Hjernens forutsetninger. Submodaliteter: ”Bruk din hjerne til en forandring”.
 • Trinn 2: Byggestener for individer og organisasjoner. Lær om logiske strukturer av opplevelser, mønstre, økologi, sekundære gevinster, endringsarbeid, modeller, og forståelse av ånd, sjel, og kropp.
 • Trinn 3: Samspillet mellom individer. Forstå relasjoner og kroppsspråk. Lær mer om mentale teknikker og dimensjoner, og få terapautisk kompetanse
 • Trinn 4: Byggestener for individer og organisasjoner. Vi får gjennom hvordan vi kan fjerne hindringer til enkeltmenneskets iboende potensial, individuelt arbeid, fjerning av frykt, fjerning av fobier, tidslinjearbeid, fjerning av barrierer, sorteringer, og mentale teknikker.
 • Trinn 5: Utvikle kompetanse. Vi lærer om endringer på et ubevisst nivå, og går gjennom mentale teknikker og referansearbeid
 • Trinn 6: Komplementerende. Vi går gjennom ofte brukte modeller for individuelt endringsarbeid, verdier, strategier, og en gjennomgang av caser.

Her er hvordan kurset vil foregå

PMT 2020:  ​Du kan ta utdannelsen på 12 -18 mnd, det er 12 seksjoner hver på 2 dager.
Delbetaling kr. 2.300,-/39mnd (Totalt 89.600,-)

Vi møtes i ​Riddervolds gate 3 på ​Frogner med forbehold om endring av sted og møteplass i Oslo. Mat bringer den enkelte med seg, men kaffe, te, og vann vil være tilgjengelig.
Det er en forutsetning at det er et minimum antall deltagere, og påmelding er derfor bindende.

Ved endt kurs og fullført eksamen vil du få en PMT-sertifisering. Sertifiseringen er en klassifisering i det offentlige, og det må ikke sammenlignes med de offentlige godkjente utdanninger i Norge. Det er for å vise andre hva ditt kunnskap og kompetanse er grunnlagt på og hvilke kriteria som ligger til grunn, dette skal ha en egen beskrivelse som andre kan gå inn å se på og som den enkelte sertifiserte kan henvise til. Det er mange som sertifiserer alle, det skjer ikke her. Dersom deltagers kompetanse totalt sett ikke ansees som tilstrekkelig - det vil da være ”Godkjent utdannelse i PMT”. Kriterier for godkjennelse av utdanningen er: Gjennomført samtlige trinn og deltatt på øvelser.

Kriterier for sertifisering er i tillegg: Gjennomført godkjent trening utenfor kursdagene. Gjennomført studier og oppgaver. Du må ha vist innsikt og helhetsforståelse i systemer og menneskelig relasjoner i samspill med egen innsikt og erfaringsbruk. Godkjent gjennomføringer av coaching og terapeutisk arbeide med klienter. Bestått skriftlig eksamen.

Velkommen til en spennende og givende utdannelse!

I tillegg vil du lære om mental trening i praksis

Jobbcase: Ronny Deila, lederutvikling til topptrener i Eliteserien og Celtic

I 2009 startet jeg et samarbeid med fotballklubben Strømsgodset. Jeg startet samarbeidet i mai, og trener Ronny Deila hadde uttalt offentlig at det ville være en bragd hvis de beholdt sin plass i Eliteserien. I PMT-kurset går vi gjennom hvordan jeg arbeidet med Strømsgodset der de gikk et fra potensielt nedrykk i 2009 til å bli seriemestre i 2013!


Jobbcase: Stabæk, Strømsgodset, og Mjøndalen. Erfaringer og strukturelle forandringer for individer og grupper.

Du vil lære hvordan jeg samarbeidet med flere norske fotballklubber med å snu dårlige resultater og dårlige holdninger, til å oppnå opprykk og seriegull.


Jobbcase: reelle caser fra organisasjoner og næringslivet

Vi går gjennom hvordan vi kan arbeide i ulike organisasjoner. Lær hvordan vi kan hjelpe ledere og medarbeidere med å hjelpe dem mot målene sine, og hvordan skape en klar visjon og plan for hele organisasjonen

Du vil også lære om

 • Selvtillit, selvfølelse, og tilfredshet i læreevne og drivkraft
 • Om hvordan vi er stadig under konstruksjon – (en holdningsforutsetning) for utvikling
 • Våre instinkteter og overlevelseskriteria
 • Lykkens grunnleggende kriteria, 3-eiket.
 • Miljøets påvirkning, din økologi, og systemtenkning.
 • Bevissthet, kroppsbevissthet og underbevissthet.
 • Relasjonsnivåer og styringsmekanismer.
 • Moduloperatør: selvinnsikt og innsikt i begrensninger og muligheter
 • Virkemidler, bidra til å fjerne; frykt, redsel, ubehag og hindringer til livsutfoldelse.
 • Menneskelige forutsetning, nedarvet mentale mønstre og egenskaper.
 • Tanker og energier. Fra ord til ”ånd” og handling.
 • Forskjellige mennesker, typer og tilnærmings-strategier.
 • Livshjulet ”normalutgaven” gjennomgang og bruk.
 • Livets ”egenskaper” i åtte fasetter, gjennomgang og bruk.
 • Gjennomgang og bruk av nyttige verktøy fra NLP Practitioner/Master NLP.
 • Mentale teknikker, videreutviklede/forbedret og nye, øvelser, teorier, praktiske erfaringer og bruk.
 • Bekymringer/frykt, selvkontroll og forståelse for livets normalitet i utfordringer og problemstillinger - erfaring og kunnskap
 • Vær med å påvirke andres (og egen) bevissthet og underbevissthet gjennom fokus, ordbruk, kroppsendringer og aktive terapeutiske teknikker.
 • Metaforbruk, presis bruk for ønsket ubevisst/bevisst endring - egne metaforer kontra tilegnede.
 • Dualitet – motivasjon, energier og kontraster, livets egen kompetanse for et godt liv.
 • Lykken er tilstedeværelse, gitt av følelsen av styring i eget liv, bevissthet og trygghet for eget ståsted.
 • Vi gjør det samme vi alltid har gjort og forventer et annet resultat - kompetanse om hvordan du skaper et nytt resultat i deg selv, enkeltmennesker, grupper og organisasjoner.
 • Avanserte tanke-kropp øvelsene, ta ledelse på tankene med kroppsteknikker og ta ledelse på kroppen med tanketeknikker - benyttes for idrett og alle andre settinger hvor kropp og sinn skal være integrert/samordnet i utførelse for å oppnå ønsket resultat


Pris
Prisen er kr. 89.600,- som er forfalt til betaling ved påmelding/aksept pr. mail: betaling 39 måneder á kr. 2.300,-.
Påmeldingen og betalingsplikten er personlig selv om firma/organisasjon ønsker å blir fakturert, ved unnlatelse av betaling vil derfor deltageren ta over betalingsplikten. Da dette er undervisning, påløper det ingen merverdiavgift.
NB: Begrenset antall plasser!
Det er kun 12​ deltakere ​for å opprettholde god kvalitet på studiet. ​ Det er en forutsetning at alle påmeldte gjennomfører kurset. Påmelding er derfor bindende for samtlige deltagere.

​Ønsker du å melde deg på?

PMT-kurset er ikke for alle. Jeg ønsker derfor at vi skal ta en kort og helt uforpliktende prat før du eventuelt melder deg på. 

Hvis du ønsker å ta en prat med oss om å melde deg på kurs, så skriv inn din kontaktinformasjon ved å trykke på knappen under. Etter det vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Beskrivelsene her er fra studenter som har gjennomført hele PMT Ledelse / Mental trener utdannelsen:

"Jeg har mange år med ledererfaring, jeg har høyskoleutdanning og utdanning fra sjøkrigsskolen. Likevel var det først med leder-utdanningen til Stein Kvalheim at jeg fant virkemidler til å møte hver enkelt medarbeider med sine ulikheter - og bruke dette som utgangspunkt for å utvikle organisasjon og kultur."
– Jon Holst-Larsen, Daglig leder i RYDD OG VASK AS

"Som rekrutter har PMT-utdannelsen gitt meg et mye bedre fundament for å forstå samspillet mellom individer og hvordan skape resultater hos enkeltmennesker, grupper og organisasjoner"
- Morten Setsaas, Vizer

På alle ekspedisjonene mine til Mount Everest og flere av de høyeste fjellene i verden, lærte jeg mye om hva som skjer med mennesker under høyt stress. Det samme har jeg gjort under arbeidet med mange av bøkene jeg har skrevet, og som ofte har handlet om mennesker i krevende situasjoner her hjemme. Under PMT-utdanningen hos Stein Kvalheim falt mange nye brikker på plass. Jeg fikk en dypere forståelse av tidligere erfaringer. Det har jeg daglig stor nytte av, både som forfatter, foredragsholder og rådgiver – ja, til og med som fjellklatrer.
- Jon Gangdal, Forfatter

Les også:  https://issuu.com/scanmagazine/docs/scanmagazine_101_june_2017/34

Med en mental trener-utdannelse får du kompetanse til å aktivere og motivere slik at ønskede resultater blir oppnådd.
Du lærer å få frem det beste i deg selv og hos andre. Du øker din mentale styrke, teft og skarphet. Gjennom din egen personlige utvikling vil du settes i stand til å hjelpe andre frem til sine mål. 
Du lærer å benytte deg av dyktige personer i ditt nettverk - få frem det beste av de rundt deg, både for egen og andres fremgang.
Bli mer bevisst på hva som ligger bak ulik type adferd og få langt bedre kommunikasjonsferdigheter. 
Det finnes redskaper til å fjerne frykt, frykt som hemmer god og positiv utvikling. Ved hjelp av verktøyene fra PMT-utdannelsen og din entusiasme og pasjon i arbeid vil du få andre til å lytte til deg.

En PMT-sertifisering gjør deg i stand til å jobbe resultatorientert på en etisk, medmenneskelig og profesjonell måte.
Ved endt utdannelse kan vil du være godt rustet til å skape bedre resultater for deg selv, partner, familie og dine medarbeidere. Du kan videreutvikle din kunnskap ved å bli coach eller mental trener. 
Ditt fagområde er; innen idrett, organisasjon, helse, terapi, utdanning, næringsliv, salg, politikk.

«En leder får akkurat de medarbeiderne han fortjener», skriver tidligere leder i SAS og Wilhelmsen, Ingar Skaug, i boken Levende lederskap. Gjennom PMT-utdanningen hos Stein Kvalheim får du vite enda mer om dine sterke og svake sider som leder, og hva som påvirker både deg selv og dine medarbeidere. Men framfor alt lærer du metoder og teknikker for hvordan dere kan bli enda bedre – sammen!

Få ny innsikt og ny tankegang. Mestre fremtiden og ha makt over din egen situasjon, vesentlig i et samfunn med store endringer og omstillinger - bli en profesjonell Mental Trener!

Vanlige spørsmål

Hvilke yrker passer PMT-utdannelsen for?


Enter your text here...