Heia Norwegian – Et ekte sosialdemokratisk suksess! Stortinget må sikre vår fremtid.

Intet har betydd mer for transportvirksomheten i Norge noen gang enn Norwegian sin inntreden i luftfarten. Et etterlengtet savn etter Braathen Safe og en reell sosialdemokratisk tiltak som tillot alle mennesker å kunne fly.
Vi trenger et eget flyselskap som vi kan være stolt av. Dette er et felles dugnad som vi alle i Norge vil nyte godt av  – vi skal jo fungere etter viruset.

Fortjener heder
Ingen har bidratt mer til lommeboken til studenter, lavlønte, familier, besøksbarn til foreldre og andre enn Norwegian.

Prisen 30-50 % billigere
Jeg har reist på besøk til Molde med mine døtre mange ganger. Prisen har vært alt fra 30-50 prosent billigere enn enn hva det kostet før Norwegian trådte inn i markedet – som sant skal sies, jeg tror ikke at jeg hadde hatt råd til å besøke mine foreldre og mine barns besteforeldre om det ikke hadde vært for Norwegian.

Et slags regnestykke kommer snart, men først vil jeg stadfeste at Norwegian har skapt muligheter til mennesker som ellers ikke har hatt råd til disse viktige møtene i livet sitt, inkludert meg. Tenk også på alle de barn som har fått sett mer av sine foreldre med Norwegian.

Utjevningspolitikk i praksis.
En svært viktig utjevning av goder, og transport som alle andre tjenester som alle har behov for bør være oppnåelig for alle. Dette skapte Norwegian, ikke politikerne på stortinget, men en som vil skape noe – flyselskapet Norwegian med bautaen Bjørn Kjos. Men nå kan alle politiske partier på Stortinget sikre oss denne rettigheten fremover.

De som skaper et gode
Det er de som skaper noe som til det gode for alle oss andre, og så er det de som investerer i noe for å få mer penger tilbake. Kapitalistene som bringer ekte hjerte i det de skaper har en visjon som er større enn seg selv – gjør det som et kall og ide som kan forandre samfunnet og være til nytte for andre mennesker. Det gir livsglede som intet annet, de har verdens beste jobb – jobber døgnet rundt for å skape ”noe” som gir de energi og opplever at de bidrar til samfunnet og enkeltmenneskene.

Mitt regnestykke
Jeg har hatt med min familie, reist rundt hundre ganger med Norwegian, her er mitt enkle regnestykket, men et kostnad pr flyreise på 1.200,- person/reise:
Med en besparelse på 40% har jeg og min familie redusert utgiftene med nesten 50.000,- Men det er ikke det viktigste, det viktigste er at jeg har hatt råd til å reise fordi billettene for oss 4 kostet 2.800,- og ikke 4.800,-.
Det er det viktigste, Norwegian har gitt oss råd og muligheter som ellers ikke ville ha vært der.

Vi som heier på Norwegian
Norwegian har med sin modell laget et nytt samfunn innen transport, gitt muligheter for flere mennesker til å møtes og latt flyreise bli overkommelig for oss alle.
Nå er de litt ute å kjøre, de må ha hjelp på grunn av Corona-viruset. Norwegian, det de har gjort og vil gjøre for oss i fremtiden – burde ha vår fulle støtte. Skulle Norwegian forsvinne så vil du, jeg og alle de andre tape også.

Stemmer du SV eller Fremskrittspartiet eller noen imellom – vi er alle sosialdemokrater.

Hei på Norwegian, og på de politikere som ønsker oss det beste.

Opprinnelig artikkel

Hva skal til for å hoppe i det – og er det verdt det?

Erfaringer fra en gründer som turte. Fokus: Mental trening og sertifisert PMT-mental trener hos Stein Kvalheim AS.

Dette er et gjesteblogginnlegg skrevet av Linn Kjøllmoen, gründer av Text Me AS – Norges første inbound byrå for WordPress og MailChimp. 

Følg Text Me på Facebook her. 

Min PMT-reise: gi andre lyst og mot til å tørre

Som leder av endringsprosesser i eget liv og i egen bedrift, lærte jeg tidlig at noe av nøkkelen til suksess er å gi andre folk lyst og mot til «å tørre». Du må rett og slett inspirere – og gjennom det evne og bygge opp kreative lag rundt deg. Kreativitet og lysten hos folk må komme innenfra. Det du kan gjøre er å gi små dytt. Og ellers bare «stå i det» sammen med dem.

Enten det er kollegaene du skal jobbe sammen med som må lære å tørre og å «hoppe i det» (og ta det ansvaret som ligger i det), du selv eller kanskje daten din som du vil motivere til å ta forholdet deres til et nytt nivå – så passer en PMT-utdanning hos Stein Kvalheim.

Jeg er nå i skrivende stund i min siste, og avsluttende fase i Stein Kvalheims PMT-utdanning. Her i dette blogginnlegget har jeg lyst til å gjengi hvilken fantastisk reise det hele har vært, og hva jeg har lært.

Her er jeg og «gjengen min» fra oppstarten av PMT-kurset i januar 2019. Nå har vi vært kursdeltakere i 1 år, og er klare for den siste prøvelsen: oppgaven «mitt prosjekt» og eksamen.

Vi har vært innom blant annet følgende temaer: 

 • Skape et stort rom = «Vær den største idioten»
 • Lær å håndtere kriser til din fordel. Å gå skikkelig på trynet – hva sier de situasjonene om deg? Hvilke superkrefter har du inni deg – som vil ut, men som må kontrolleres?
 • Ta knekken på tunnelsynet. (Det er 2 ting som ødelegger mest for mennesker: Forventninger + Sorg)
 • «There is always a happy ending. If it’s not a happy ending, it’s not the ending»
 • Slutt å kontrollere/ønske kontroll. La systemet virke automatisk. Få til et samspill med det underbevisste.
 • Bevisst oppmerksomhet er en del av den ubevisste oppmerksomheten. Underbevisstheten løfter deler av info opp.
 • Rapport – hva må til?
 • Redundans = koding og etiketter på ting
 • Målet med mentaltrening:
  • Nyte livet mer
  • Fjern hindringene til et godt liv
 • Vesentlig for å jobbe med mennesker: Å stå i det. Hold ut når du ikke forstår.
 • Gjør noe som blir værende. Noe som bevarer, og ikke ødelegger.

Slik så jeg ut da jeg startet opp Text Me i 2018. Det har vært – og er fremdeles – en vanvittig reise.

Til tross for motgang: det at du turte å begi deg ut på prosjektet er et kvalitetstegn. Deretter må du lære å tåle det «uperfekte» i en periode. Det blir perfekt til slutt, men ikke med en gang.

Min personlige reise

Personlig føler jeg at jeg har en for unik historie å fortelle til å la den forbli i stillhet. Den må deles, hvis ikke er det et tap for menneskeheten. Med den profesjonelle rammen PMT-kurset gir, og med henvisning til øvelser på elitenivå, ønsker jeg inspirerer andre til å være stolte av seg selv.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

I leave Australia 🇦🇺 in 1 day but I leave with a warm burning 🔥heart ❤️. I’ll come back and then I’ll speak for you guys. You are in my heart for ever ❤️💚#heartforaustralia As a Norwegian entrepreneur starting off from nothing, I know you can achieve anything you want and that mindset is everything. ~~~~~~~~~~~~~~~~ 🇳🇴Jeg er en norsk #gründer som for tiden befinner meg i Australia, Sydney. Jeg har en unik historie å fortelle. En dag skal jeg fortelle den til hele verden. Å leve i uvissthet for fremtiden gjør at bekymringstanker presser seg på. Hvis du ikke selv bekymrer deg, så gjør andre det for deg, og minner deg på «hvor ille det kan gå» hele tiden. Det er klokt å være fornuftig, og det er jeg, for overmot er de som tenker at alt går bra uansett. Derfor må du som ønsker et bekymringsløst liv, med penger i overflod og et liv akkurat slik du selv ønsker å ha det, rett og slett ha god forretningssans. Du må være god på business og å få 1 krone til å bli til 10 kroner. 5000 kr til å bli 50.000 kr til igjen å bli 500.000,- Dette er hardt arbeid, både mentalt og fysisk. Men vet du hva? Jeg ELSKER det! 💫Selve reisen. Reisen mot målet. Dit DU vil. Du må ikke være ullen og uklar på hva du vil, men vite dette klokkeklart. Når du vet det, så må du klare å vandre inn i det ukjente, og når du er der må du tørre å bli selv om det gjør skikkelig vondt å stå der. Du må samtidig ha visshet om at du, nettopp du, når målet, på en eller annen måte, uansett hindring på din vei. Når du inni deg vet dette, i dypet av ditt hjerte, så vil noen si at det er noe magisk som skjer, men egentlig er det ren skjær forretningssans (altså fornuft) blandet med stayerevne som skjer = #success. De fleste ganger tar det lang tid, men ikke alltid. At tankene dine uansett motgang ikke viker bort fra håpet, det er et «must». «Success doesn’t come from what you do occasionally, it comes from what you do consistently» Har du lyst til å lære mer? Ta mitt nye online kurs om innadrettet markedsføring. Jeg kan ikke garantere at du havner på en strand som dette, men du kan jo håpe – og se hva som skjer! 💫☀️🏝 #mindset #business #businesswoman #beach #bondibeach #inboundmarketing #passiveincome

Et innlegg delt av 🇳🇴 Linn Kjøllmoen – tєхt & mє (@linntext)

Hva er formålet med en PMT-utdanning.

Jeg ønsker å bruke kunnskapen om coaching, ledelse og de ulike PMT-øvelsene jeg har lært på kurset, – kombinert med min kunnskap innen forretningslivet, og erfaring fra tidligere reiser jeg har turt å legge ut på – til å inspirere andre rundt meg til «å tørre».

Her er jeg og Stein sammen på sist samling.

Jeg vil i kraft av min lederroller dele kunnskap for å inspirerer andre til å tørre å starte på nye risikofylte prosjekter med ukjent resultat i den andre enden. Det gir meg ekstra motivasjon å videreføre verdifull kunnskap jeg nå sitter på til andre med referanse til Stein Kvalheims PMT-kurs. Jeg har selv fått erfare hvor vanvittig bra (og tøff/utfordrende !) denne skolen er. Jeg har lært vanvittig mye, og lagt milevise steg bak meg. Det er uten tvil et vanvittig forsprang. Min motivasjon er å bruke dette «forspranget» i konsulentvirksomhet av bedrifter som vil utvikle seg videre, samt å holde inspirerende foredrag for  andre som ønsker å starte for seg selv og som er gründere i ånden.

For å lykkes i forretninger, må du elske dette – det uperfekte. Og ikke minst: ha mot til å elske seg selv gjennom hele prosessen.

PMT-utdannelsen har bidratt til å føre meg flere skritt opp på karrierestigen og jeg bare fortsetter å stige. Det har gitt meg et ønske om å veilede de som ønsker å «bli best».

I 2019 fikk vi og selskapet mitt et nytt prosjekt: Jeg ble ekspert innen inbound marketing og synlighet i digitale medier via mitt kurs i Videocation.no  Her fra Text Me sin instagram-konto @textme.no der vi omtalte prosjektet.

Vekst i det ukjente

Det er bare utenfor vår komfortsone at vi virkelig kan utvikle oss som mennesker. Men usikkerheten er ditt første hinder. Hvordan kan vi bruke PMT-øvelser og mentaltrening til å gjøre deg selv og andre folk mer sikre? Mitt råd: Legg av deg bekymringstanker og egne klassifiseringer av seg selv. Slik skapes sukessmaskiner. For svaret er: Du må gjøre dem tryggere. Hva skal til for å hoppe i det? At du/de er trygge fra før.

Her fra min personlige Instagram @linntext – følg meg gjerne for mer inspirasjon om tekst, mote, foredragsvirksomhet og generelt et liv fylt med glede, trygghet og kjærlighet i bunn.

Du starter med å ta de aller første skrittene i riktig retning. For meg var det en PMT-utdanning hos Stein Kvalheim.

Er du kanskje redd for å føle deg «dum»? Spør heller: Hva skal til for å ikke føle seg «dum»? Først og fremst å tørre å stå i det uperfekte. Du selv er uperfekt. For å lykkes i forretninger, må du elske dette – det uperfekte. Og ikke minst: ha mot til å elske seg selv gjennom hele prosessen.

Jeg holdt foredrag under «Media Monday Oslo» i mai 2019 – en månedlig foredragsevent. Det var et kick og svært utviklende. I forkant fikk jeg hjelp til å takle presset via PMT-øveler og mentale forberedelser.

Mitt beste råd: Lær å gå ut i ukjent terreng, og bli der, med stolthet.

En stor takk til Stein, og til resten av teamet med herlige folk i PMT-gruppa mi. Sammen løfter vi oss opp til nye høyder.

 

Få det mer gøy på jobben

Din egen innstilling påvirker resultatene både på jobb og på trening, sier Stein Kvalheim, en av Norges mest erfarne mentale trenere.

Bladet til Oslo Bedriftidrettskrets (OBIK) har laget en artikkel om vårt nye samarbeid.

Her gjengir jeg litt av den:

Les mer

Coachingprogrammet som kan lede deg til totalforståelsen

Lær hvorfor ting er som de er og hvordan du kan påvirke dette med din kunnskap – det som betyr noe for mennesker i samspill med seg selv og andre.

PMT er en forkortelse som står for Personal /Professinal Mental Trainer. Min PMT-utdanning går over 18 mnd. og er en utdanning for deg som ønsker å bli terapaut eller coach. Eller sagt på en annen måte: det er også en investering i egen livskompetanse. Denne utanningen har jeg satt opp siden 2011.

Her er jeg, Stein Kvalheim i gang med å forklare hva studentene kan forvente seg på dag 1 av PMT-kurset.

Forstå at du er i stand til mye mer.

I år har jeg forresten 20-års jubileum som mentaltrener… Jeg begynte med dette profesjonelt i 1999 etter å ha blitt veldig inspirert i 1996 av å ha sett en amerikansk ekspert holde et foredrag på en salgskonferanse i Tjøme.

Les mer

Kunsten er å vite hva som hindrer deg å få inn salg

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt.

Kenneth Opsahl på SoMe:
Instagram: @kennethopsahl og @salgscoach.no
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kennethopsahl/
Han driver konsulentselskapet salgscoach.no og holder til i Oslo. 

PMT-kompetansen fra Stein Kvalheim har lært meg til å bedre se hvordan vi finner hindringene, løser dem og finner veien videre.

Jeg har sett hvordan selv små justeringer kan medføre store endringer. Det er som regel de små detaljene, som vi ofte ikke ser, som utgjør de store forskjellene.

Dette innlegget er et gjesteblogginnlegg skrevet av Kenneth Opsahl, mentaltrener og salgscoach, og PMT-deltaker hos Stein Kvalheim 2017-2018

 • Kenneth Opsahl har over 25 års salgserfaring.
 • Han har jobbet som salgsdirektør, country manager og drevet selvstendig siden 2016.
 • Kenneth gjennomførte PMT-utdannelsen med Stein Kvalheim i 2018.
 • Han eier og driver selskapet Opsahl Consulting, se www.salgscoach.no.

Her i dette innlegget deler vi bilder fra hans private Instagram:  

 

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

På vei til en spennende kunde for å skape #bedreresultater #trainingnorge #salgscoaching

Et innlegg delt av Kenneth👊 (@kennethopsahl)

 

Les mer

Mektig møte med mentalmesteren

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt.

Tony Ågotnes på SoMe:
Instagram: @tonyagotnes
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tony
Nest-Sotra er en fotballklubb i 1. divisjon som holder til i Bergen. 

–70 prosent av fotball handler om mentale ting. Derfor er det rart at det ikke prioriteres mer, sier hovedtrener Ronny Deila.

Sitatet sto i Drammens Tidende i 2009. Den gang ledet Deila Strømsgodset som hentet inn mentaltrener Stein Kvalheim for å snu en negativ trend. Effekten lot ikke vente på seg. Tapte fotballkamper ble til trepoengere.

Dette innlegget er et gjesteblogginnlegg skrevet i av Tony Ågotnes, assistenttrener i fotballklubben Nest-Sotra og PMT-deltaker hos Stein Kvalheim 2019

Her er en skjermdump av en av avisomtalene fra da Stein Kvalheim jobbet med Strømsgodset. Dt.no 14.11.2009. Les også: Mental-trener Stein Kvalheim lover SIF suksess

Dette leste jeg i avisen for ti år siden. Siden den gang har jeg vært ekstremt nysgjerrig på hvordan mentaltrening kan bidra til å bedre en fotballspillers prestasjoner. I dag er jeg assistenttrener/mentaltrener for Nest-Sotra i OBOS-ligaen. Og på god vei til å bli sertifisert som Professional Mental Trener (PMT) hos Stein Kvalheim.

– Jeg har ventet på en som deg. Du kan bli den første fotballtreneren i Norge som også er utdannet mentaltrener, fortalte Kvalheim begeistret i telefonen – da jeg meldte meg på utdannelsen.

Første dag på “skolebenken” var jeg litt starstruck. Rett foran meg står mentalmesteren. Han som bidro til at nedrykkstruede Strømsgodset snudde trenden og tok seriegull i 2013. Nå får jeg som elev sitte på første rad og suge til meg kunnskapen som kan gi suksess for annerledesklubben Nest-Sotra fra vest i havet utenfor Bergen.

FØRSTE DAG PÅ SKOLEBENKEN: PMT og mental trening handler om å avdekke det som hindrer mennesker i å prestere bedre, skriver Tony Ågotnes i dette innlegget. Her ser du Tony Ågotnes og en annen elev på PMT-utdanningen 2019 sammen med Stein Kvalheim.

Les mer

Høvringen Høyfjellshotell – drevet av norske ildsjeler

Høvringen Høgfjellshotell – Rondane, den norske sjelen som våre danske og svenske venner vet å sette pris på.

Her har jeg fått høy opplevelse til lave priser i alle år, noe som ikke vil vært mulig uten ildsjeler i den norske fjellheimen.

Høvringen – Bare glide uten tanker…

LES OGSÅ: Status quo: Hvordan har du det?

Følg meg på instagram:

Om det å satse alt

Les mer

Norwegian – En ekte sosialdemokratisk suksess

Denne artikkelen er en del av min nye spalte «Stein Kvalheim kommenterer», der jeg kommenterer mennesker og systemer i et samfunnsperspektiv.

Intet har betydd mer for transportvirksomheten i Norge noen gang enn Norwegian sin inntreden i luftfarten. Et etterlengtet savn etter Braathen Safe og en reell sosialdemokratisk bombe som plutselig gjorde det mulig for alle mennesker å kunne fly.

Jeg blogger om ulike felt innenfor mental trening og selvutvikling her i bloggen. De gangene jeg skriver lengre innlegg om et spesifikt tema belyst i media (slik som nå) kaller jeg spalten «Stein Kvalheim kommenterer». Foto: Skjermdumt DN + E24 og Erich Westendarp from Pixabay

De siste årene har det stormet rundt Norwegian. Her er noen artikler fra forrige uke jeg referer til i innlegget:
E24:
Børskommentar: Går det galt nok kan Norwegian-aksjen like gjerne gå i null
DN:
Spikeren i kisten for Bjørn Kjos – trolig ferdig som Norwegian-sjef innen året er omme

Les mer

Prestasjonsmannen

Vi snakker mye om «karrierekvinnen», men sjeldent snakker vi om «prestasjonsmannen». Han finnes, og her ligger det noen farer. Siden jeg har coachet menn i mer enn 15 år: la meg her i dette innlegget snakke mer om tema menn og psykisk helse.

Mannen må prestere
(noe som kan ødelegge)

prestasjonsmannen_stein_kvalheim

Slik liker vi å se mannen: som en suksessfull person innen både karriere og med kontroll på livet. Men bak fasaden lurer farene. Photo by Hadi Yazdi on Unsplash.

Les mer

Foredrag for Scandic Norge: Tidsstyring – Hvordan spare 2 timer om dagen

«Manglende planlegging skyldes ikke mangel på tid.

Mangel på tid skyldes manglende planlegging.»

Stein Kvalheim_foredrag_Scandic

Foto: Saba Hatzimarkos,
Fotograf og filmskaper, kubrix.no

Tirsdag denne uken hadde jeg æren av å være foredragsholder i regi av Scandic St.Olavs plass på Edderkoppen scene i Oslo. For en glede å underholde en fullsatt sal med ca. 250 deltakere.

Som fersk blogger vil jeg selvsagt dele litt fra selve dagen. Den beste opplevelsen får du ved å oppleve meg LIVE – men en smakebit fra foredraget får du her.

Faren ved multitasking

Det jeg fokuserer mye på når jeg er ute og holder foredrag er viktigheten av å ikke gjøre ting etter «jeg tar oppgavene som de kommer»-metoden. Eller enda verre: «Jeg gjør de vanskeligste oppgavene først».

Kaster du bort livet ditt? Det er du som kaster bort din egen tid. Her fra en av mine slides

 

Multitasking – det er for meg faktisk et farlig begrep. Det fremheves som en dyktig egenskap hvis du mestrer dette, men jeg vil si at dette er totalt misforstått. Kaster du deg over enhver liten eller stor oppgave som kommer «der og da», mister du helheten, rett og slett. Du kommer bare til å havne i den snevre loopen – og vil forsette å være der helt til du klarer å løfte blikket, puste med magen og se oppgavene som en del av ditt helhetsbilde.

Husk på: Ikke gjør ting med en gang. Vent. Få helheten. Deretter planlegger du hva som må til.

Les mer