Coachingprogrammet som kan lede deg til totalforståelsen

Lær hvorfor ting er som de er og hvordan du kan påvirke dette med din kunnskap – det som betyr noe for mennesker i samspill med seg selv og andre.

PMT er en forkortelse som står for Personal /Professinal Mental Trainer. Min PMT-utdanning går over 18 mnd. og er en utdanning for deg som ønsker å bli terapaut eller coach. Eller sagt på en annen måte: det er også en investering i egen livskompetanse. Denne utanningen har jeg satt opp siden 2011.

Her er jeg, Stein Kvalheim i gang med å forklare hva studentene kan forvente seg på dag 1 av PMT-kurset.

Forstå at du er i stand til mye mer.

I år har jeg forresten 20-års jubileum som mentaltrener… Jeg begynte med dette profesjonelt i 1999 etter å ha blitt veldig inspirert i 1996 av å ha sett en amerikansk ekspert holde et foredrag på en salgskonferanse i Tjøme.

Les mer

Kunsten er å vite hva som hindrer deg å få inn salg

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt.

Kenneth Opsahl på SoMe:
Instagram: @kennethopsahl og @salgscoach.no
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kennethopsahl/
Han driver konsulentselskapet salgscoach.no og holder til i Oslo. 

PMT-kompetansen fra Stein Kvalheim har lært meg til å bedre se hvordan vi finner hindringene, løser dem og finner veien videre.

Jeg har sett hvordan selv små justeringer kan medføre store endringer. Det er som regel de små detaljene, som vi ofte ikke ser, som utgjør de store forskjellene.

Dette innlegget er et gjesteblogginnlegg skrevet av Kenneth Opsahl, mentaltrener og salgscoach, og PMT-deltaker hos Stein Kvalheim 2017-2018

  • Kenneth Opsahl har over 25 års salgserfaring.
  • Han har jobbet som salgsdirektør, country manager og drevet selvstendig siden 2016.
  • Kenneth gjennomførte PMT-utdannelsen med Stein Kvalheim i 2018.
  • Han eier og driver selskapet Opsahl Consulting, se www.salgscoach.no.

Her i dette innlegget deler vi bilder fra hans private Instagram:  

 

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

På vei til en spennende kunde for å skape #bedreresultater #trainingnorge #salgscoaching

Et innlegg delt av Kenneth👊 (@kennethopsahl)

 

Les mer

Mektig møte med mentalmesteren

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt.

Tony Ågotnes på SoMe:
Instagram: @tonyagotnes
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tony
Nest-Sotra er en fotballklubb i 1. divisjon som holder til i Bergen. 

–70 prosent av fotball handler om mentale ting. Derfor er det rart at det ikke prioriteres mer, sier hovedtrener Ronny Deila.

Sitatet sto i Drammens Tidende i 2009. Den gang ledet Deila Strømsgodset som hentet inn mentaltrener Stein Kvalheim for å snu en negativ trend. Effekten lot ikke vente på seg. Tapte fotballkamper ble til trepoengere.

Dette innlegget er et gjesteblogginnlegg skrevet i av Tony Ågotnes, assistenttrener i fotballklubben Nest-Sotra og PMT-deltaker hos Stein Kvalheim 2019

Her er en skjermdump av en av avisomtalene fra da Stein Kvalheim jobbet med Strømsgodset. Dt.no 14.11.2009. Les også: Mental-trener Stein Kvalheim lover SIF suksess

Dette leste jeg i avisen for ti år siden. Siden den gang har jeg vært ekstremt nysgjerrig på hvordan mentaltrening kan bidra til å bedre en fotballspillers prestasjoner. I dag er jeg assistenttrener/mentaltrener for Nest-Sotra i OBOS-ligaen. Og på god vei til å bli sertifisert som Professional Mental Trener (PMT) hos Stein Kvalheim.

– Jeg har ventet på en som deg. Du kan bli den første fotballtreneren i Norge som også er utdannet mentaltrener, fortalte Kvalheim begeistret i telefonen – da jeg meldte meg på utdannelsen.

Første dag på “skolebenken” var jeg litt starstruck. Rett foran meg står mentalmesteren. Han som bidro til at nedrykkstruede Strømsgodset snudde trenden og tok seriegull i 2013. Nå får jeg som elev sitte på første rad og suge til meg kunnskapen som kan gi suksess for annerledesklubben Nest-Sotra fra vest i havet utenfor Bergen.

FØRSTE DAG PÅ SKOLEBENKEN: PMT og mental trening handler om å avdekke det som hindrer mennesker i å prestere bedre, skriver Tony Ågotnes i dette innlegget. Her ser du Tony Ågotnes og en annen elev på PMT-utdanningen 2019 sammen med Stein Kvalheim.

Les mer

Høvringen Høyfjellshotell – drevet av norske ildsjeler

Høvringen Høgfjellshotell – Rondane, den norske sjelen som våre danske og svenske venner vet å sette pris på.

Her har jeg fått høy opplevelse til lave priser i alle år, noe som ikke vil vært mulig uten ildsjeler i den norske fjellheimen.

Høvringen – Bare glide uten tanker…

LES OGSÅ: Status quo: Hvordan har du det?

Følg meg på instagram:

Om det å satse alt

Les mer

Norwegian – En ekte sosialdemokratisk suksess

Denne artikkelen er en del av min nye spalte «Stein Kvalheim kommenterer», der jeg kommenterer mennesker og systemer i et samfunnsperspektiv.

Intet har betydd mer for transportvirksomheten i Norge noen gang enn Norwegian sin inntreden i luftfarten. Et etterlengtet savn etter Braathen Safe og en reell sosialdemokratisk bombe som plutselig gjorde det mulig for alle mennesker å kunne fly.

Jeg blogger om ulike felt innenfor mental trening og selvutvikling her i bloggen. De gangene jeg skriver lengre innlegg om et spesifikt tema belyst i media (slik som nå) kaller jeg spalten «Stein Kvalheim kommenterer». Foto: Skjermdumt DN + E24 og Erich Westendarp from Pixabay

De siste årene har det stormet rundt Norwegian. Her er noen artikler fra forrige uke jeg referer til i innlegget:
E24:
Børskommentar: Går det galt nok kan Norwegian-aksjen like gjerne gå i null
DN:
Spikeren i kisten for Bjørn Kjos – trolig ferdig som Norwegian-sjef innen året er omme

Les mer

Prestasjonsmannen

Vi snakker mye om «karrierekvinnen», men sjeldent snakker vi om «prestasjonsmannen». Han finnes, og her ligger det noen farer. Siden jeg har coachet menn i mer enn 15 år: la meg her i dette innlegget snakke mer om tema menn og psykisk helse.

Mannen må prestere
(noe som kan ødelegge)

prestasjonsmannen_stein_kvalheim

Slik liker vi å se mannen: som en suksessfull person innen både karriere og med kontroll på livet. Men bak fasaden lurer farene. Photo by Hadi Yazdi on Unsplash.

Les mer

Foredrag for Scandic Norge: Tidsstyring – Hvordan spare 2 timer om dagen

«Manglende planlegging skyldes ikke mangel på tid.

Mangel på tid skyldes manglende planlegging.»

Stein Kvalheim_foredrag_Scandic

Foto: Saba Hatzimarkos,
Fotograf og filmskaper, kubrix.no

Tirsdag denne uken hadde jeg æren av å være foredragsholder i regi av Scandic St.Olavs plass på Edderkoppen scene i Oslo. For en glede å underholde en fullsatt sal med ca. 250 deltakere.

Som fersk blogger vil jeg selvsagt dele litt fra selve dagen. Den beste opplevelsen får du ved å oppleve meg LIVE – men en smakebit fra foredraget får du her.

Faren ved multitasking

Det jeg fokuserer mye på når jeg er ute og holder foredrag er viktigheten av å ikke gjøre ting etter «jeg tar oppgavene som de kommer»-metoden. Eller enda verre: «Jeg gjør de vanskeligste oppgavene først».

Kaster du bort livet ditt? Det er du som kaster bort din egen tid. Her fra en av mine slides

 

Multitasking – det er for meg faktisk et farlig begrep. Det fremheves som en dyktig egenskap hvis du mestrer dette, men jeg vil si at dette er totalt misforstått. Kaster du deg over enhver liten eller stor oppgave som kommer «der og da», mister du helheten, rett og slett. Du kommer bare til å havne i den snevre loopen – og vil forsette å være der helt til du klarer å løfte blikket, puste med magen og se oppgavene som en del av ditt helhetsbilde.

Husk på: Ikke gjør ting med en gang. Vent. Få helheten. Deretter planlegger du hva som må til.

Les mer

Status quo: Hvordan har du det?

Dette innlegget er hentet fra kapittel 7 i min bok Mental trening og mindfulness (2014) som jeg har utgitt sammen med Lisbeth Pettersen.

Tema: Mental trening

mental trening_stein kvalheim

Hva ligger under overflaten hos deg? Photo by Kyson Dana on Unsplash

Føler du at noe mangler? Personlig utvikling starter gjerne med at man stiller seg selv noen spørsmål. For eksempel: Hvordan har jeg det?

LES OGSÅ: Viljestyrke – slik holder du koken

Om vi føler tomhet, spør vi kanskje: Hva vil jeg med livet mitt? Hvis du ønsker å endre på noe, må du først vite noe om hvordan du har det inni deg.

Stein Kvalheim_nyhetsbrev

ABONNER PÅ MITT NYHETSBREV: Jeg deler her input fra egen arbeidshverdag som jeg ikke deler noe annet sted. Gleder seg til å møte deg i innboksen din! (Klikk på bildet for påmeldingsside)

Les mer