fbpx

Stein Kvalheim AS

annie-spratt-74026-unsplash

Coaching kurs som kan lede deg til totalforståelsen

Coaching kurs som som forteller deg hvorfor ting er som de er – og hva som virkelig betyr noe for mennesker i samspill med seg selv og med andre.

PMT er en forkortelse som står for Personlig /Profesjonell Mental Trener. Min PMT-utdanning går over 18 mnd. og er en utdanning for deg som ønsker å bli terapaut eller coach. Eller sagt på en annen måte: det er også en investering i egen livskompetanse. Denne utanningen har jeg satt opp siden 2011.

Her er jeg, Stein Kvalheim i gang med å forklare hva studentene kan forvente seg på dag 1 av PMT-kurset.

I videoen som jeg linket til over, er det ogsnoen kundereferanser fra PMT-utdanningen.

Forstå at du er i stand til mye mer.

I år har jeg forresten 20-års jubileum som mentaltrener… Jeg begynte med dette profesjonelt i 1999 etter å ha blitt veldig inspirert i 1996 av å ha sett en amerikansk ekspert holde et foredrag på en salgskonferanse i Tjøme.

Siden da har jeg møtt uttallige fantastiske mennesker gjennom en lang karrieære. Felles for de fleste er at de bestitter et enormt potensialet, men at de sliter med å få det ut. Det gode er at det finnes verktøy, modeller og metoder for å kartlegge hva du virkelig er i stand til. Det er det PMT-utdannelsen er; bevisstgjøre din kompetanse og få satt det du kan ut i livet. 

Starter med kunnskap om mennesket

For prosessen er: Hvis du ønsker å bli coach og å coache andre – så starter alt med kunnskap om mennesker, for så å kjenne til hvordan du selv reagerer, som igjen øker kunnskapen om andre mennesker.

På PMT-utdanningen øver vi metodene på hverandre i grupper. Slikt sett kan du noen ganger også jobbe med deg selv og ditt eget tankemønstere i prosessen, men dette er ikke et mål – vi forholder oss til kunnskapen gjennom hele utdannelsen.

Hvis du har lyst til å høre fra andre som har gått på kurset, så kan du lese deres gjesteblogginnlegg om dette her:

Tøft å stå løpet ut

Det er faktisk umulig å forstå på forhånd hva utdannelsen innebærer for deg. Men dette er ikke “a walk in the park”, som de sier. Det er faktisk til tider beintøft rent faglig, skal du ta denne utdannelsen må det være noe du virkelig vil.
Derfor opplever jeg, med litt vedmot, at det tøffeste faktisk er å stå hele løpet ut. Å bli. Når det gjør mest vondt, og når du tenker “dette gidder jeg ikke mer”. Det er nettopp da noen faller av. De som blir derimot, og gjennomfører hele 18-mnd løpet (1 år + 6 mnd), får enormt tilbake for sin standhaftighet.

La giraffen vokse frem
Ikkevoldskommunikasjon. Giraffspråk – et språk for livet

Har du hørt om boken “Ikkevoldskommunikasjon. Giraffspråk – et språk for livet” av Marshall B. Rosenberg? Her handler det om å lære seg ferdigheter som skaper gode relasjoner til de menneskene du møter og til den verden du er en del av.  

Marshall bruker giraffen som symbol, fordi han mener at den har et stort hjerte og et romslig sinn – og slik blir den et symbol på et ettertenksomt språk som kommer fra hjertet. At giraffen også er høyre enn de fleste, gir den også et overblikk…

Marshall Rosenberg er en amerikansk psykolog og grunnlegger av Center for Nonviolent Communication.

Jeg ser mange likheter til hans ikkevoldskommunikasjons-teori og PMT-utdanningen hos meg. Språk og gjennomgang av føringer i språket vårt er en sentral del av utdanninen, der lignende teknikker som Rosenberg gjør benyttes. Teoriene vi benytter kommer fra mange kilder i tillegg til mine egne erfaringer som du kan lese i boken om Mental Trening og Mindfulness.

Tidligere har jeg fortalt her i bloggen at jeg har jobbet med å få fotballag til å prestere bedre – og har vunnet Eliteserien mot alle odds. Jeg har også fortalt om min erfaringen fra ubåttjenesten i marinen og på skip rundt om i verden, hvor jeg opplevde hvor ulikt mennesker oppfører seg i kriser og under press.

Les mer om dette og min bakgrunn i mitt tidligere blogginnlegg her:

Hei, mitt navn er Stein Kvalheim

Viktig med totalforståelsen

I utdanningen vil vi gå inn i de fleste NLP aspekter/kompetanser. Men en Mental Trener-kompetanse krever også en personlig utvidet forståelse av helhet og begrep om aspekter som finnes utenfor vår forståelse. Tanken er forhåpentligvis at din utvikling vil skje i like stor grad etter utdannelsen gjennom din erfaring, observasjoner og nysgjerrighet.
Denne utdannelsen legger vekt på totalforståelsen. Å se dualitet i alt via kunnskap om generelle mekanismer i mennesket, samfunn og aktualitet sammen med din personlige utvikling. Egenutvikling sees her på som en gevinst i møte med andre – ikke som et formål om å få, gi eller styre/kontrollere enkeltmennesker eller grupper.

Aktiver, provoser, motiver

Målet er at du skal få trygghet om din kompetanse gjennom verktøy som er ukjent for utenforstående. Disse gir deg “styring” og modeller/stukturer som setter deg i stand til å gjennomføre prosjekter i praksis.
Mental trener-kompetanse aktiverer, provoserer, motiverer til handling og gir resultater med en stor grad av nøyaktighet og fleksibilitet. Det er opp til deg å gripe mulighetene dette gir deg og din person, både profesjonelt og privat.
Du kan glede deg. Noe hardt arbeid blir det – dog er det lett når (opp)gaven ligger under juletreet. Du vet hva som er inni og du vet at du får den. 🙂
Hjertelig velkommen skal du være! Neste inntak er nå til høsten. Du kan melde din interesse ved å klikke på bildelenken helt til slutt i innlegget her, så tar jeg kontakt og svarer på dine spørsmål.

Har du innspill til saken? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Mvh. Stein

Del gjerne innlegget:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 hendelser på “Coaching kurs som kan lede deg til totalforståelsen”

  1. Tilbakeping: Få det mer gøy på jobben – Stein Kvalheim AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

On Key

Mer lesestoff

Få det mer gøy på jobben

Din egen innstilling påvirker resultatene både på jobb og på trening, sier Stein Kvalheim, en av Norges mest erfarne mentale trenere. Bladet til Oslo Bedriftidrettskrets

Kunsten er å vite hva som hindrer deg å få inn salg

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt. Kenneth Opsahl på SoMe:Instagram: @kennethopsahl og @salgscoach.noLinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kennethopsahl/Han driver konsulentselskapet salgscoach.no og holder til i