DRAMMEN: Den Slemmestad-baserte moldenseren har tidligere vært engasjert i Stabæk og Mjøndalen for å hjelpe enkeltspillere, og han jobber også med organisasjon- og lederutvikling i næringslivet.

Nå er det Strømsgodset som skal trekke veksler på Kvalheims kunnskaper om mental trening.

Kontakten mellom ham og SIF-trener Ronny Deila ble formidlet via MIF-spissen Petar Rnkovic, som kjenner motivatorens arbeid godt.

– Vi har lenge jaktet en person som har kapasitet til å påvirke spillerne mentalt. Det er spesielt viktig for oss som har så mange unggutter, sier Deila.

Lang prosess

Kvalheims inntreden i Strømsgodset kommer ikke som en konsekvens av den noe haltende sesonginnledningen.

– Dette er ingen mirakelkur som vi plutselig har bestemt oss for. Dette er en langsiktig prosess – helt uavhengig av resultater. Stein skal være med oss hele sesongen, og han blir en forsterkning av teamet rundt laget, sier Deila.

Han mener mental trening er en undervurdert prestasjonsfaktor i fotball.

– Det er mange ytre ting som påvirker fotballspillere, som blant annet media, publikum og motstandere. Stein skal lære spillerne til å ha riktig strategier for å takle medgang, motgang og utfordringer. Han skal hjelpe dem til å tenke riktig, sier Deila, som er overbevist om at motivatorens inntreden kan gjøre enkeltspillere – og dermed også laget – bedre.

Lover resultater

Stein Kvalheim har selvtilliten i orden, og gir nærmest en prestasjonsgaranti til Strømsgodset.

– Jeg har lyktes de andre stedene jeg har vært, og jeg er helt sikker på at dette også gir resultater her – selvsagt i samarbeid med spillerne og trenerne. SIF kommer til å vinne mange kamper fremover. Bare vent og se, sier Kvalheim.

– Du lover simpelthen gode resultater?

– Ja! Det er jeg ikke i tvil om. Jeg vet hva som kreves og jeg er trygg på det jeg holder på med. Jeg er litt stor i kjeften, men det kan ofte være en bra ting, svarer motivatoren bestemt.

– Det laget som ikke redd for å gjøre tabber spiller drømmefotball. Og SIF kan rundspille hvilket som helst lag i Norge, fortsetter han.

– Hvor mye betyr det mentale aspektet i fotball?

– 30 prosent. Det gjelder alle idretter.