fbpx

Stein Kvalheim AS

landing-3954979_1920

Norwegian – En ekte sosialdemokratisk suksess

Denne artikkelen er en del av min nye spalte «Stein Kvalheim kommenterer», der jeg kommenterer mennesker og systemer i et samfunnsperspektiv.

Intet har betydd mer for transportvirksomheten i Norge noen gang enn Norwegian sin inntreden i luftfarten. Et etterlengtet savn etter Braathen Safe og en reell sosialdemokratisk bombe som plutselig gjorde det mulig for alle mennesker å kunne fly.

Jeg blogger om ulike felt innenfor mental trening og selvutvikling her i bloggen. De gangene jeg skriver lengre innlegg om et spesifikt tema belyst i media (slik som nå) kaller jeg spalten «Stein Kvalheim kommenterer». Foto: Skjermdumt DN + E24 og Erich Westendarp from Pixabay

De siste årene har det stormet rundt Norwegian. Her er noen artikler fra forrige uke jeg referer til i innlegget:
E24:
Børskommentar: Går det galt nok kan Norwegian-aksjen like gjerne gå i null
DN:
Spikeren i kisten for Bjørn Kjos – trolig ferdig som Norwegian-sjef innen året er omme

Fortjener heder

Hvorfor er det ingen som hedrer Bjørn Kjos & Co? Er det ingen som ser hva han og selskapet Norwegian faktisk bidrar med til samfunnet vårt?

Etter min mening har ingen bidratt mer til bedre øknomi i nyere tid for studenter, lavlønte, familier, besøksbarn til foreldre og andre enn Norwegian. Er de kapitalister som alle andre og derfor ikke skal få kreditt for sin samfunnsnyttige prosjekt?

Unner vi ikke andre suksess, selv om det er akkurat vi andre i Norge som nyter alle godene av suksessen til Norwegian?

LES OGSÅ: Ny bloggspalte: Stein Kvalheim kommenterer

Prisen 30-50 % billigere

Jeg har reist på besøk til Molde med mine døtre mange ganger. Prisen har vært alt fra 30-50 prosent billigere enn hva det kostet før Norwegian trådte inn i markedet. Sant skal sies: Jeg tror ikke jeg hadde hatt råd til å besøke mine foreldre og mine barns besteforeldre om det ikke hadde vært for Norwegian.

Et slags regnstykke kommer snart, men først vil jeg stadfeste at Norwegian har skapt muligheter til mennesker som ellers ikke har hatt råd til disse viktige møtene i livet sitt, inkludert meg. Tenk også på alle de barna som har fått sett sin andre foreldre oftere med Norwegian.

Dette skapte Norwegian, ikke politikerne på stortinget, men en som vil noe skapet dette – flyselskapet Norwegian med bautaen Bjørn Kjos.

Ny type mennesker i lufta

De første gangene jeg reiste med Norwegian så jeg alle de ”nye” typene av mennesker som jeg aldri hadde sett på et fly tidligere – jøss, tenkte jeg, dette er virkelig en ny tid for samfunnet Norwegian har skapt. Nå var ikke flyreiser forbeholdt de velholdte, men inkluderte også hvermansen i gata.

Norwegian har bidratt med svært viktig utjevning av goder, slik at transportmuligheter og møter mellom mennesker rett og slett har blitt oppnålige for alle, ikke bare forbeholdt de velholdte og rike. Dette skapte Norwegian, ikke politikerne på Stortinget, men en som vil noe skapte dette – flyselskapet Norwegian med bautaen Bjørn Kjos.

LES OGSÅ: Mannen må prestere (noe som kan ødelegge)

De som skaper et gode

Det er de som skaper noe som er til det gode for oss alle, og så er det de som investerer i noe for å få mer penger tilbake til seg selv.

Kapitalistene som bringer ekte hjerte i det de skaper har en visjon som er større enn seg selv –  de gjør det som et kall og etter et ideal om å forandre samfunnet og for å være til nytte for andre mennesker. Det gir livsglede som intet annet: de har verdens beste jobb – jobber døgnet rundt for å skape ”noe” som gir dem energi. Samtidig opplever de at de bidrar til samfunnet og enkeltmenneskene.

LES OGSÅ: Status quo: Hvordan har du det?

Mitt regnestykke

Jeg har hatt med min familie, reist rundt «hundre ganger» med Norwegian, her er mitt enkle regnestykket: med en kostnad per flyreise på 1.200,- person/reise:

Med en besparelse på 40 prosent har jeg og min familie redusert utgiftene med nesten 50.000,-. Men dette alene er ikke det viktigste, det viktigste er at jeg har hatt råd til å reise fordi billettene for oss 4 kostet 2.800,- og ikke 4.800,-.

Det er det viktigste: Norwegian har gitt oss råd og mulighet som ellers ikke ville ha vært der.

Vi som heier på Norwegian

Norwegian har med sin modell laget et nytt samfunn innen transport, gitt muligheter for flere mennesker til å møtes og latt flyreiser bli overkommelig for oss alle.

Nå er de litt ute å kjøre. Norwegian og det de har gjort, og gjør, burde ha vår alles fulle støtte. Skulle Norwegian forsvinne, vil vi andre tape også. Putt inn kr.1.000,- i aksjer i Norwegian: ikke for å tjene penger på aksjen. Men for å motvirke at de skulle forsvinne.
Etter min mening:
Et tap både for hjerte og lommebok.

Stemmer du SV eller Fremskrittspartiet eller noen imellom – vi er alle sosialdemokrater.

Hei på Norwegian.

Med vennlig hilsen,

Stein.

Del gjerne innlegget:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 hendelser på “Norwegian – En ekte sosialdemokratisk suksess”

  1. Tilbakeping: Heia Norwegian – Et ekte sosialdemokratisk suksess! Stortinget må sikre vår fremtid – Stein Kvalheim AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

On Key

Mer lesestoff

Få det mer gøy på jobben

Din egen innstilling påvirker resultatene både på jobb og på trening, sier Stein Kvalheim, en av Norges mest erfarne mentale trenere. Bladet til Oslo Bedriftidrettskrets