fbpx

Stein Kvalheim AS

Er fotball et tilfeldig spill, basert på håp, tro og flaks?

Vi skal gjenskape den gode opplevelsen, hva da, hva skapte den «gode» opplevelsen – dette er en underliner på overskriften håp, tro og flaks.

Men hva skapte håpet konkret?

Hva gjorde laget som skapte det håpet, var en spiller i godt humør, var det ingen som gikk under en stig og ingen så en sort katt løpe over veien?

Hvilke tiltak ble gjort for å tro at laget skulle vinne kampen?

Var de ekstra forberedt på å spille bak motstanderen da vi er raskere i posisjon og vi er bedre teknisk på mottak av ball og levere ballen på løp til medspiller?

Alt dette er trent på over tid og vi har tro på at vi er bedre lag og har et bedre spill enn hva vår motstander kan by på. 

Hvor kom flaksen fra, det var ballen som kom tilfeldig på innsiden av stolpen, ballen kom borti en motspiller som skiftet retning og ballen gikk i mål?

Kan flaks trenes på, nei, men kan troen på flaks gjøre en forskjell, ikke rart at mange spillere begynner å bli overtroiske?
Overtroen i seg selv skaper store problemer, de ser etter feil når noe ikke stemmer som ofte bekreftes på fotballbanen.

Mental trening løser dette, gjennom å se helheten og forstå hva skjer før det skjer.

Hva mangler fotballen?

Kunnskap, planlegg ved hjelp av samme kunnskap, tydelighet/klarhet som den enkelte forstår og kan sette ut i praksis. Dette gjelder først og fremst på trening og ikke i selve kampen, mental trening foregår gjennom uken og frem til kampstart – deretter tar leken over. 
Det som ikke er lært på trening skjer ikke i kamp

Laget må skape en trygghet og aksept for å få til felles læring; en kultur og med konstant fokus på utvikling og mestringsfølelse.

Vil du vite mer?

Book en 10 minutters gratis og uforpliktende samtale.

Utvikling er trening, trening er spesifikk og målrettet til et nøyaktig mestringsnivå hvor resultater vises i praksis.

En spiss som ikke scorer kan utvikles til å score, en stopper som ikke hindrer motstander kan utvikles til å stoppe motstanderen. Det trenes fysisk hele tiden for å bli bedre, øvelser gjør at en mestrer bedre og bedre. Men hva med mennesket, ens fokus, motivasjon og mulige enklere veier til å bli bedre og mer stabile i sine prestasjoner.

Laget er de enkeltes spesifikke egenskaper i kombinasjon med hverandre, Anders Ericsson, verdens fremste psykologen innen mestring, sier: Ingen blir blant de beste uten individuelle mental trener/coach.

Det er bevist at mental trening kan føre til suksess, og det er bevist at når laget fjerner denne kompetansen forsvinner etter hvert suksessen. (Tilbake til sitt normale jeg igjen – på et langt lavere prestasjonsnivå).
Se kommende artikler og videoer på emnet 
https://www.youtube.com/@fotball-bestmedmentaltreni311

Har du lest denne?

Interessert i å høre mer?