Stein Kvalheim AS

// Kulturbygging i organisasjonen

Om foredraget

Kulturbygging i organisasjonen gir motivasjon og kompetanse i organisasjonen. Utvikling er et samspill mellom samtlige involverte. Kulturbygging er støpen til hvordan en kommuniserer, gjennomfører og ikke mist de usynlige regler som skal regjere i dette samspillet.
Holdningen skal være lik, identitetsfølelsen skal være lik og ikke minst hva som er hensikten for organisasjonen. Dette skal sammen med klare mål og mening gi verdier og derav holdninger som gjenspeiles i det daglige arbeidet.
Med dette vil alle gå i samme retning – med felles krav om aktiv deltagelse og involvering fra samtlige.

Dette vil du lære

Hvordan adferd (kultur) påvirker omgivelsene, og evnen til å utvikle og endre relasjonene mellom den enkelte og i gruppen.
Hva motivasjon er, hva som motiverer deg, og hvordan skape motivasjon som fungerer i grupper og for den enkelte.

Alle kan vinne om de går i takt mot samme mål

Jeg har bevist gjennom prestasjons-idrett at alle kan vinne om de går i takt mot samme mål. Mjøndalen fotball vant. Stabæk ble seriemester (med påvirkning), og Strømsgodset vant både norgesmesterskap og seriemesterskap gjennom organisasjonsutvikling. 

Akkurat som med ledelse, finnes det en masse teorier om organisasjonsutvikling. Men skal en lykkes i å skape en organisasjon med dedikerte medarbeidere, så må alle delta. Utsagn som «jeg var ikke med på beslutningen», «vi visste ikke» og «det ble tatt en beslutning» er uttrykk for en kultur som ikke fungerer.
Og som mange vet, dårlig kultur spiser strategier til frokost, lunsj og middag. Ingen har mulighet for å lykkes før det etableres en kultur som fremmer organisasjonen og de som er en del av den. 

Dere kan lykkes i fellesskap, og fellesskap inkluderer samtlige – det kreves bare én person for å rive det ned. 

Kurs: Kulturbygging

Hvem passer kurset for?

Dette er et kurs for både medarbeidere og ledere, og det vil styrke både samspill, lederkompetanse og kompetanseutvikling i ditt selskap.

Se video: Øk motivasjon og kompetanse i din bedrift

Har du lest denne?

Få det mer gøy på jobben

Vil du vite mer?

Book en 10 minutters gratis og uforpliktende samtale.