Stein Kvalheim AS

Foredrag for Scandic Norge: Tidsstyring – Hvordan spare 2 timer om dagen

«Manglende planlegging skyldes ikke mangel på tid.

Mangel på tid skyldes manglende planlegging.»

Foto: Saba Hatzimarkos,
Fotograf og filmskaper, kubrix.no

Tirsdag denne uken hadde jeg æren av å være foredragsholder i regi av Scandic St.Olavs plass på Edderkoppen scene i Oslo. For en glede å underholde en fullsatt sal med ca. 250 deltakere.

Som fersk blogger vil jeg selvsagt dele litt fra selve dagen. Den beste opplevelsen får du ved å oppleve meg LIVE – men en smakebit fra foredraget får du her.

Faren ved multitasking

Det jeg fokuserer mye på når jeg er ute og holder foredrag er viktigheten av å ikke gjøre ting etter «jeg tar oppgavene som de kommer»-metoden. Eller enda verre: «Jeg gjør de vanskeligste oppgavene først».

Kaster du bort livet ditt? Det er du som kaster bort din egen tid. Her fra en av mine slides[/caption]

Multitasking – det er for meg faktisk et farlig begrep. Det fremheves som en dyktig egenskap hvis du mestrer dette, men jeg vil si at dette er totalt misforstått. Kaster du deg over enhver liten eller stor oppgave som kommer «der og da», mister du helheten, rett og slett. Du kommer bare til å havne i den snevre loopen – og vil forsette å være der helt til du klarer å løfte blikket, puste med magen og se oppgavene som en del av ditt helhetsbilde.

Husk på: Ikke gjør ting med en gang. Vent. Få helheten. Deretter planlegger du hva som må til.

Adferdsøkonomi – det motsatte av å kaste bort din tid

«Hvorfor endrer du ikke din oppførsel når du er så bortkasta?» Dette sa jeg under foredraget – litt for å provosere bevisst. Men det er noe sant i det. Hvorfor endrer vi oss ikke?

Hvorfor endrer du ikke livsførselen din når du vet at det faktisk er feil? Viktige spørsmål å stille seg.Løsning: Lag større kostnad/konsekvenser ved å ikke endre seg. Du tvinger deg selv – eller andre – til endring.

Lær deg å være i nuet

Hva har mentaltrening med dette å gjøre, spør du kanskje? Vel det skal jeg fortelle deg. Løsningen på dette «kaoset» er nemlig å lære deg «å være i nuet». Hvordan?

  • Lær å kontrollere dine tanker
  • Lær deg teknikker som kan gjøre en forskjell for ditt liv.

Mental trening er å nyte tiden du har tilgjengelig

Tusent takk Scandic for at dere var arrangør av dette og takk til alle dere som kom.

Følg meg på sosiale medier:

Facebook
Instagram
LinkedIn 

Takk til Kubrix for video/bilder

Har du lest disse?

Er fotball et tilfeldig spill, basert på håp, tro og flaks?