Stein Kvalheim AS

Hei, mitt navn er Stein Kvalheim

Dette bildet er hentet fra artikkelen «Slik får du bedre flyt både på jobb og privat» fra Ledernytt september 2018.[/caption]

Jeg har nå bestemt meg for å begynne å blogge om mental trening og mental helse.

Ny bloggspalte: Kvalheim kommenterer

Grunnen til at jeg ønsker å blogge er sammensatt: 1) Først og fremst fordi mental helse fremdeles er et uhyre tabubelagt tema. Jeg vil løfte dette temaet frem og opp i lyset. 2) Kjenner også på en trang til å kommentere en del av det jeg ser står skrevet i media på feltet. 3) Til slutt ønsker jeg å adressere noen av de erfaringene jeg har gjort meg gjennom min praksis og samhandling med mennesker i snart over 20 år som mentaltrener og coach.

Neste innlegg tenkte jeg å fokusere på en VG artikkel om utbrenthet som sto på trykk for noen dager siden. Men først vil jeg gjerne introdusere meg selv slik at du kan bli litt bedre kjent med meg.

Erfaring fra ubåttjenesten i marinen

Jeg har alltid trivdes til sjøs. Erfaringen fra skip i utenriksfart og fra ubåttjenesten i marinen tar jeg, paradaksolt nok, med meg inn i rollen som mentor og personlig coach.

Min interesse for mental trening startet i 1996 etter å ha sett en amerikansk ekspert holde et foredrag på en salgskonferanse i Tjøme. Jeg lærte meg at alle mennesker har en “ukjent” mulighet til å leve et bedre og rikere liv, og at det finnes kunnskap om verktøy, modeller og metoder for å virkeliggjøre det et menneske ønsker seg for seg selv.

Med erfaring fra skip i utenriksfart og fra ubåttjenesten i marinen, har jeg opplevd hvor ulikt mennesker oppfører seg i kriser og under press. Jeg funderte mye på årsakene til at noen personer klappet sammen av redsel, men andre sto støtt.

Min teoretiske utdannelse fra Trondheim Maritime Høyskole ga meg paradoksalt nok en god forutsetning til å studere psykologi på høyt nivå ved systematisk gjennomgå teorier kontra pratisk fortståelse og bruk i det virkelig liv.

Innså: vårt tankesett påvirker alt

Jeg innså at våre tankesett påvirker måten vi kommuniserer og handler på, og at dette påvirket våre relasjoner, adferd og individuelle livsopplevelser

Først praktiserte jeg i min egen bedrift som jeg bygget opp fra 1986, før jeg fra 1998 begynte å coache organisasjoner, idrettslag, og privatpersoner. Fra 2008 har jeg arbeidet helt og holdent som mental trener i Stein Kvalheim AS.

“Jeg har lært systematisk tekning som løser opp i ‘uløselige’ utfordringer i mellommenneskelige relasjoner i både arbeid- og privatliv.”

Jobbet med Stabæk og Strømsgodset

Mental trener, Coaching, PMT utdannelse
Lagspill gjelder ikke bare på fotballbanen, men jeg har jobbet med enkeltspillere og hele lag i Stabæk og Strømsgodset for å gjøre dem best mulig rustet til kamp.
Mental trener, Coaching, PMT utdannelse
Ronny Deila

Jeg jobbet deretter med Ronny Deila. Fra 2009 arbeidet vi med å endre tankesettet til hver enkelt person i hele klubben, en ganske omfattende jobb. Resultatet var at Strømsgodset gikk fra å være et lag som ønsket å beholde sin plass i Eliteserien, til å vinne seriegull i 2013.

Du må vite hvor du vil

Både enkeltpersonen og organisasjonen vil ha store problemer med å få framgang uten å ha det klart for seg hvor man vil. Alle trenger klare mål, visjoner, og planer for å lykkes. Men dette i seg selv er ikke nok.

Under mine kurs underviser jeg at alle grupper består av enkeltindivider. Fokuset må først og fremst være på å ivareta enkeltindividet.

PMT – ikke bare for deg som vil bli coach

Et av mine mest populære kurs er PMT – et opplegg som går over 18 måneder, der du til slutt blir sertifisert som Personlig Mental Trener. Men selv om du får utdanning så vil jeg understreke: dette kurset er ikke bare for deg som vil praktisere som PMT-coach. For hvem er coach i dag, hver dag? Jo, ledere i bedrifter og offentlige etater, lærere, trenere, kolleger som vil noe.

For at en endring skal skje i en organisasjon, må det enkelte mennesket oppleve å bli akseptert – sett, hørt og satt pris på. Dette setter jeg fokus på i PMT-kursene, og derfor gjelder denne spesielt også for deg som er – eller som ønsker å bli – leder.

Skap suksess i organisasjonen

Suksess med et team skyldes ikke bare visjoner og klare målsettinger, men også hvert enkeltpersons kompetanse, behov og ståsted.

Når enkeltpersonen er med på å ta avgjørelser, vil hun eller han bidra aktivt til å oppfylle organisasjonens mål.

Istedenfor å fokusere på negative tankemønstre skaper vi en mulighet til å endre oss selv og dem rundt oss. Istedenfor å skylde på andre, så kan vi ta ansvar selv. Vi mestrer og er trygg nok til å gå inn i ubehagelige situasjoner for å utvikle oss positivt.

Min drivkraft er nysgjerrighet og å hjelpe enkeltmennesker og i og utenfor organisasjoner og utdanner mentale trenere, kjent som PMT – Professional Mental Trainer / Personlig Mental Trener, i mindre grupper. Denne livskompetansen bruker deltagerne til å bli mental trener selv eller i deres egen hverdag som selger, leder, eller eier.

Utvikling skjer gjennom å dele – den viktigste utveksling av kompetanse.

Ser frem til å ha deg med som leser her i bloggen! Kommenter gjerne hvis du har innspill, spørsmål eller andre nyttige vinklinger.

Har du lest disse?

Er fotball et tilfeldig spill, basert på håp, tro og flaks?