Hva skal til for å hoppe i det – og er det verdt det?

Erfaringer fra en gründer som turte. Fokus: Mental trening og sertifisert PMT-mental trener hos Stein Kvalheim AS.

Dette er et gjesteblogginnlegg skrevet av Linn Kjøllmoen, gründer av Text Me AS – Norges første inbound byrå for WordPress og MailChimp. 

Følg Text Me på Facebook her. 

Min PMT-reise: gi andre lyst og mot til å tørre

Som leder av endringsprosesser i eget liv og i egen bedrift, lærte jeg tidlig at noe av nøkkelen til suksess er å gi andre folk lyst og mot til «å tørre». Du må rett og slett inspirere – og gjennom det evne og bygge opp kreative lag rundt deg. Kreativitet og lysten hos folk må komme innenfra. Det du kan gjøre er å gi små dytt. Og ellers bare «stå i det» sammen med dem.

Enten det er kollegaene du skal jobbe sammen med som må lære å tørre og å «hoppe i det» (og ta det ansvaret som ligger i det), du selv eller kanskje daten din som du vil motivere til å ta forholdet deres til et nytt nivå – så passer en PMT-utdanning hos Stein Kvalheim.

Jeg er nå i skrivende stund i min siste, og avsluttende fase i Stein Kvalheims PMT-utdanning. Her i dette blogginnlegget har jeg lyst til å gjengi hvilken fantastisk reise det hele har vært, og hva jeg har lært.

Her er jeg og «gjengen min» fra oppstarten av PMT-kurset i januar 2019. Nå har vi vært kursdeltakere i 1 år, og er klare for den siste prøvelsen: oppgaven «mitt prosjekt» og eksamen.

Vi har vært innom blant annet følgende temaer: 

 • Skape et stort rom = «Vær den største idioten»
 • Lær å håndtere kriser til din fordel. Å gå skikkelig på trynet – hva sier de situasjonene om deg? Hvilke superkrefter har du inni deg – som vil ut, men som må kontrolleres?
 • Ta knekken på tunnelsynet. (Det er 2 ting som ødelegger mest for mennesker: Forventninger + Sorg)
 • «There is always a happy ending. If it’s not a happy ending, it’s not the ending»
 • Slutt å kontrollere/ønske kontroll. La systemet virke automatisk. Få til et samspill med det underbevisste.
 • Bevisst oppmerksomhet er en del av den ubevisste oppmerksomheten. Underbevisstheten løfter deler av info opp.
 • Rapport – hva må til?
 • Redundans = koding og etiketter på ting
 • Målet med mentaltrening:
  • Nyte livet mer
  • Fjern hindringene til et godt liv
 • Vesentlig for å jobbe med mennesker: Å stå i det. Hold ut når du ikke forstår.
 • Gjør noe som blir værende. Noe som bevarer, og ikke ødelegger.

Slik så jeg ut da jeg startet opp Text Me i 2018. Det har vært – og er fremdeles – en vanvittig reise.

Til tross for motgang: det at du turte å begi deg ut på prosjektet er et kvalitetstegn. Deretter må du lære å tåle det «uperfekte» i en periode. Det blir perfekt til slutt, men ikke med en gang.

Min personlige reise

Personlig føler jeg at jeg har en for unik historie å fortelle til å la den forbli i stillhet. Den må deles, hvis ikke er det et tap for menneskeheten. Med den profesjonelle rammen PMT-kurset gir, og med henvisning til øvelser på elitenivå, ønsker jeg inspirerer andre til å være stolte av seg selv.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

I leave Australia 🇦🇺 in 1 day but I leave with a warm burning 🔥heart ❤️. I’ll come back and then I’ll speak for you guys. You are in my heart for ever ❤️💚#heartforaustralia As a Norwegian entrepreneur starting off from nothing, I know you can achieve anything you want and that mindset is everything. ~~~~~~~~~~~~~~~~ 🇳🇴Jeg er en norsk #gründer som for tiden befinner meg i Australia, Sydney. Jeg har en unik historie å fortelle. En dag skal jeg fortelle den til hele verden. Å leve i uvissthet for fremtiden gjør at bekymringstanker presser seg på. Hvis du ikke selv bekymrer deg, så gjør andre det for deg, og minner deg på «hvor ille det kan gå» hele tiden. Det er klokt å være fornuftig, og det er jeg, for overmot er de som tenker at alt går bra uansett. Derfor må du som ønsker et bekymringsløst liv, med penger i overflod og et liv akkurat slik du selv ønsker å ha det, rett og slett ha god forretningssans. Du må være god på business og å få 1 krone til å bli til 10 kroner. 5000 kr til å bli 50.000 kr til igjen å bli 500.000,- Dette er hardt arbeid, både mentalt og fysisk. Men vet du hva? Jeg ELSKER det! 💫Selve reisen. Reisen mot målet. Dit DU vil. Du må ikke være ullen og uklar på hva du vil, men vite dette klokkeklart. Når du vet det, så må du klare å vandre inn i det ukjente, og når du er der må du tørre å bli selv om det gjør skikkelig vondt å stå der. Du må samtidig ha visshet om at du, nettopp du, når målet, på en eller annen måte, uansett hindring på din vei. Når du inni deg vet dette, i dypet av ditt hjerte, så vil noen si at det er noe magisk som skjer, men egentlig er det ren skjær forretningssans (altså fornuft) blandet med stayerevne som skjer = #success. De fleste ganger tar det lang tid, men ikke alltid. At tankene dine uansett motgang ikke viker bort fra håpet, det er et «must». «Success doesn’t come from what you do occasionally, it comes from what you do consistently» Har du lyst til å lære mer? Ta mitt nye online kurs om innadrettet markedsføring. Jeg kan ikke garantere at du havner på en strand som dette, men du kan jo håpe – og se hva som skjer! 💫☀️🏝 #mindset #business #businesswoman #beach #bondibeach #inboundmarketing #passiveincome

Et innlegg delt av 🇳🇴 Linn Kjøllmoen – tєхt & mє (@linntext)

Hva er formålet med en PMT-utdanning.

Jeg ønsker å bruke kunnskapen om coaching, ledelse og de ulike PMT-øvelsene jeg har lært på kurset, – kombinert med min kunnskap innen forretningslivet, og erfaring fra tidligere reiser jeg har turt å legge ut på – til å inspirere andre rundt meg til «å tørre».

Her er jeg og Stein sammen på sist samling.

Jeg vil i kraft av min lederroller dele kunnskap for å inspirerer andre til å tørre å starte på nye risikofylte prosjekter med ukjent resultat i den andre enden. Det gir meg ekstra motivasjon å videreføre verdifull kunnskap jeg nå sitter på til andre med referanse til Stein Kvalheims PMT-kurs. Jeg har selv fått erfare hvor vanvittig bra (og tøff/utfordrende !) denne skolen er. Jeg har lært vanvittig mye, og lagt milevise steg bak meg. Det er uten tvil et vanvittig forsprang. Min motivasjon er å bruke dette «forspranget» i konsulentvirksomhet av bedrifter som vil utvikle seg videre, samt å holde inspirerende foredrag for  andre som ønsker å starte for seg selv og som er gründere i ånden.

For å lykkes i forretninger, må du elske dette – det uperfekte. Og ikke minst: ha mot til å elske seg selv gjennom hele prosessen.

PMT-utdannelsen har bidratt til å føre meg flere skritt opp på karrierestigen og jeg bare fortsetter å stige. Det har gitt meg et ønske om å veilede de som ønsker å «bli best».

I 2019 fikk vi og selskapet mitt et nytt prosjekt: Jeg ble ekspert innen inbound marketing og synlighet i digitale medier via mitt kurs i Videocation.no  Her fra Text Me sin instagram-konto @textme.no der vi omtalte prosjektet.

Vekst i det ukjente

Det er bare utenfor vår komfortsone at vi virkelig kan utvikle oss som mennesker. Men usikkerheten er ditt første hinder. Hvordan kan vi bruke PMT-øvelser og mentaltrening til å gjøre deg selv og andre folk mer sikre? Mitt råd: Legg av deg bekymringstanker og egne klassifiseringer av seg selv. Slik skapes sukessmaskiner. For svaret er: Du må gjøre dem tryggere. Hva skal til for å hoppe i det? At du/de er trygge fra før.

Her fra min personlige Instagram @linntext – følg meg gjerne for mer inspirasjon om tekst, mote, foredragsvirksomhet og generelt et liv fylt med glede, trygghet og kjærlighet i bunn.

Du starter med å ta de aller første skrittene i riktig retning. For meg var det en PMT-utdanning hos Stein Kvalheim.

Er du kanskje redd for å føle deg «dum»? Spør heller: Hva skal til for å ikke føle seg «dum»? Først og fremst å tørre å stå i det uperfekte. Du selv er uperfekt. For å lykkes i forretninger, må du elske dette – det uperfekte. Og ikke minst: ha mot til å elske seg selv gjennom hele prosessen.

Jeg holdt foredrag under «Media Monday Oslo» i mai 2019 – en månedlig foredragsevent. Det var et kick og svært utviklende. I forkant fikk jeg hjelp til å takle presset via PMT-øveler og mentale forberedelser.

Mitt beste råd: Lær å gå ut i ukjent terreng, og bli der, med stolthet.

En stor takk til Stein, og til resten av teamet med herlige folk i PMT-gruppa mi. Sammen løfter vi oss opp til nye høyder.

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: