fbpx

Stein Kvalheim AS

«Jeg lærer bort systematisk tenkning som løser opp 'uløselige' utfordringer i mennesket og ens relasjoner i både arbeids- og privatliv.» - Stein Kvalheim

Mental trener Stein Kvalheim: Min interesse for mental trening startet i 1996 etter å ha sett en amerikansk ekspert holde et foredrag på en salgskonferanse i Tjøme. Jeg lærte meg at alle mennesker har et enormt potensial, og at det finnes verktøy, modeller og metoder for å frigjøre dette potensialet.

Bakgrunn

Med erfaring fra utenriksfart og fra ubåttjenesten i marinen, hadde jeg opplevd hvor ulikt mennesker oppfører seg i kriser og under press. Jeg funderte mye på årsakene til at noen personer klappet sammen av redsel, mens andre sto støtt.

Min teoretiske utdannelse fra Trondheim Maritime Høyskole ga meg paradoksalt nok gode forutsetninger for å studere psykologi på høyt nivå ved å systematisk gjennomgå teorier kontra praktisk forståelse og bruk i det virkelige liv.

 

Jeg innså at våre tankesett påvirker måten vi kommuniserer og handler på, og at dette også påvirker våre relasjoner, adferd og individuelle livsopplevelser. Først praktiserte jeg i min egen bedrift som jeg bygde opp fra 1986, før jeg i 1998 begynte å coache organisasjoner, idrettslag og privatpersoner. Fra 2008 har jeg arbeidet helt og holdent som mental trener i Stein Kvalheim AS.

Jeg har gjennom årene startet tre selskaper, og to av dem har jeg solgt. Jeg har dermed lang erfaring i å bygge, lede og ikke minst organisere mennesker til å yte sitt aller beste. Jeg samarbeidet med et fotballag og hjalp dem med å klatre fra tredje til første divisjon. Fra 2006 til 2008 arbeidet jeg med fotballaget Stabæk. I denne perioden rykket de opp til Tippeligaen og ble seriemestre i 2008.

Jeg jobbet deretter med Ronny Deila. Fra 2009 arbeidet vi med å endre tankesettet til hver enkelt person i hele klubben, en ganske omfattende jobb. Resultatet var at Strømsgodset gikk fra å være et lag som ønsket å beholde sin plass i Eliteserien, til å vinne seriegull i 2013.

Både enkeltpersonen og organisasjonen vil ha store problemer med å få framgang uten å ha det klart for seg hvor man vil. Alle trenger klare mål, visjoner og planer for å lykkes. Men dette i seg selv er ikke nok.

Kurs av Stein Kvalheim AS

På mine kurs underviser jeg i at alle grupper består av enkeltindivider. Fokuset må først og fremst være på å ivareta enkeltindividet. For at en endring skal skje i en organisasjon, må hver enkelt person oppleve å bli akseptert, sett, hørt og satt pris på.

Suksessen jeg har opplevd skyldes ikke bare visjoner og klare målsetninger, men også hver enkelt persons kompetanse, behov og ståsted. Når enkeltpersonen er med på å ta avgjørelser, vil hun eller han bidra aktivt til å oppfylle organisasjonens mål.

Istedenfor å fokusere på negative tankemønstre, skaper vi en mulighet til å endre oss selv og de rundt oss. Istedenfor å skylde på andre, kan vi ta ansvar selv. Vi mestrer og er trygge nok til å gå inn i ubehagelige situasjoner for å utvikle oss positivt.

Anmeldelser

«PMT-utdannelsen hos Stein Kvalheim har gjort meg til en mer målbevisst person, også som naprapat, og jeg ønsker å kombinere dette med mental trening.»

Henning Stien

Stokke Consult

«Som sparringspartner og coach for næringslivet har denne utdannelsen gitt meg et mye bedre fundament for å møte de utfordringene jeg står ovenfor.»

Ståle Stokke

Naprapatlandslaget

Samarbeidspartnere

Stein Kvalheim samarbeidspartnere