fbpx

Stein Kvalheim AS

foto-sushi-128246-unsplash

Stiller du alltid opp for andre?

Vi ønsker å være en del av flokken. Mental trener Stein Kvalheim forklarer til KK at samvittighet ofte handler om at man ønsker å gjøre det rette, og når vi er usikker så har vi behov for å få dette bekreftet.

– Vi gjør ofte det vi tror andre vil. Også er vi redde for å gjøre feil. Sannheten er at alle går rundt og tenker på hva andre tenker om dem, den utryggheten er normal, sier han.
Det er ikke uvanlig å være redd for å misforstå og å bli misforstått. Vi tolker ansiktsuttrykkene på de rundt oss og trekker ofte feilaktige konklusjoner på bakgrunn av disse tolkningene. Dersom du er en av de som er redd for at du har sagt noe galt, så er du ikke alene om det. Vi ønsker å være en del av flokken og å bli akseptert av andre, forklarer Kvalheim.
– Det er jo egentlig en god egenskap å bry seg om andre. Men vi tenker for mye på hva andre tenker om oss. For noen gjør det at de ikke får sove fordi de tenker sånne tanker, og det er jo helt forferdelig.
Går du ofte rundt og er redd for hva andre tenker om deg og det du gjør, har Kvalheim et tips til deg; husk at folk ikke går rundt og tenker på deg. De har mer enn nok med å tenke på seg selv. Er du bekymret for hva andre mener råder han deg til å spørre dem rett ut.
– Spør om du har sagt noe feil. Del tankene med andre. Vondten forsvinner lettere hvis du gjør det. Er disse tankene vedvarende kan det også være lurt å oppsøke en profesjonell, sier han.

Del gjerne innlegget:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

On Key

Mer lesestoff

Få det mer gøy på jobben

Din egen innstilling påvirker resultatene både på jobb og på trening, sier Stein Kvalheim, en av Norges mest erfarne mentale trenere. Bladet til Oslo Bedriftidrettskrets

Kunsten er å vite hva som hindrer deg å få inn salg

Har du vært deltaker på mine kurs og vil gjesteblogge her? Ta kontakt. Kenneth Opsahl på SoMe:Instagram: @kennethopsahl og @salgscoach.noLinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kennethopsahl/Han driver konsulentselskapet salgscoach.no og holder til i